Oprócz pysznych przepisów uraczył nas pięknymi opowieściami o miastach, miejscach i smakach Portugalii.
"Portugalia do zjedzenia" to połączenie książki kulinarnej i przewodnika po jednym z najczęściej odwiedzanych europejskich krajów. Znajdują się w niej zarówno fantastyczne przepisy, jak i pasjonujące opowieści o historii i sztuce.
"Poleciałem do Portugalii gnany uczuciem do oceanu. Nie wiedziałem jakim, bo nie widziałem go wcześniej na oczy, może tylko w amerykańskich filmach."
Hiszpanię i Portugalię uwielbiam na azulejlos czyli płytki ceramiczne z pięknymi wzorami, nawet myślałam aby sobie takie zrobić w kuchni.
Na razie na myśleniu stanęło ale wszędzie tam gdzie mogę na nie popatrzeć to stoję i patrzę.
Tym razem nie było inaczej.
Bartek razem z podróżą po Portugalii zaprosił mnie także na oglądanie tych cudownych wzorów a zaraz potem smaków Portugalii.
Nie miałem jeszcze przyjemności gościć w Portugalii ale po lekturze książki zawitam na pewno, jak tylko będzie można.
W książce znalazłam mieszankę kultury, sztuki, architektury i kulinariów Portugalii.
Nie miałem jeszcze przyjemności gościć w Portugalii ale po lekturze książki zawitam na pewno, jak tylko będzie można.
W książce znalazłam mieszankę kultury, sztuki, architektury i kulinariów Portugalii.
Znajdziemy tutaj przekąski, zupy, słodycze, mięsiwa i sposób ich przyrządzenia.
Wypróbuję kilka z nich i dam znać co i jak.
Wypróbuję kilka z nich i dam znać co i jak.
Tytuł: Portugalia do zjedzeniaAutor: Bartek KieżunWydawca: Grupa Wydawnicza Foksal sp. z. o.Wydana w WarszawieWydana w 2019 rokustron: 290
1 komentarze
To po jedno a po drugie ma piękna treść. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.