Warto tak czasami pokombinować, coś połączyć, pomieszać, popróbować aby potem zjeść pyszne danie.
Zachęcam do skorzystania z przepisu.
Jaglana pieczeń.
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 100 g kabanosa drobiowego
- 1 szalotka
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łodyga selera naciowego
- garść rukoli
- 1 łyżeczka ostrej papryki wędzonej
- sól morska
- pieprz czarny
- 4 jaja
- 3 łyżki masła rozpuszczonego
Przygotowanie dania:
- Kabanosa pokroiłam w plasterki.
- Paprykę i selera pokroiłam w kostkę.
- Posiekałam natkę i rukolę.
- Rozpuściłam masło i zmiksowałam je z jajami.
- Cebulę starłam na tarce, czosnek przecisnęłam przez praskę.
- Połączyłam zmiksowane jaja z ugotowaną kaszą, pokrojonym warzywami, doprawiłam do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką.
- Dokładnie wymieszałam składniki.
- Foremkę 26 x 12 cm wysmarowałam masłem i wysypałam bułką tartą.
- Przełożyłam do niej masę pieczeniową, wyrównałam wierzch i piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 30 - 40 minut.
- Po wystygnięciu pokroiłam na plastry.
- Podałam z sosem pomidorowym.
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Lilie wodne |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.