Mowa tutaj o Piotrze Bikoncie i Robercie Makłowiczu i ich książce "Nowoczesna Kuchnia Polska Makłowicza i Bikonta".
Danie jakie proste, takie pyszne, warto zrobić i skosztować wykwintnej acz prostej kuchni.
Polecam gorąco.
Makaron z orzechami.
Składniki:
- 200 g makaronu Reginette - grube karbowane wstęgi
- 80 g masła
- 80 g świeżo startego parmezanu
- 4 żółtka
- 12 włoskich orzechów
- sól morska
Przygotowanie dania:
- Drobno posiekałam orzechy.
- Gotowałam makaron w dużej ilości osolonej wody a jak już "dochodził", zrobiłam sos.
- Rozpuściłam masło na patelni, zdjęłam z ognia, dodałam żółtka, wymieszałam.
- Na patelnię dodałam teraz orzechy, parmezan i kilka łyżek wody spod gotowania makaronu, podgrzałam aby masa zgęstniała, nie gotowałam.
- Doprawiłam do smaku solą.
- Makaron odcedziłam, wrzuciłam na patelnię, wymieszałam, przełożyłam na talerz i posypałam parmezanem.
Smacznego.
Przepis R.Makłowicz P. Bikont
"Podróże małe i duże"
Róże |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.