Jaglanka z takimi dodatkami to nie dość że niebo w gębie to jeszcze odżywi, nasyci i odchudzi, warto zrobić.
Polecam wszystkim małym i dużym.
Śniadaniowa jaglanka.
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej suchej
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 1 jabłko
- 1 łyżka posiekanych niesolonych pistacji
- 1 łyżka suszonych owoców berberysu
- 2 łyżki suszonej morwy białej
- 1 łyżka liofilizowanego ekstraktu z owoców acai
- szczypta suszonych ziarenek wanilii
- szczypta soli
Przygotowanie jaglanki:
- Suchą kaszę wsypałam na suchą patelnię i prażyłam aż zaczęła "pachnieć".
- Wtedy wsypałam ją na sito i przelałam wrzątkiem.
- Przesypałam kaszę do garnka, zalałam wodą i mlekiem i gotowałam ok. 25 minut.
- Do kaszy dodałam sól, wanilię, owoce morwy i berberysu, starte na tarce jabłko, posypałam ekstraktem z acai i posiekanymi pistacjami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże male i duże"
Rzepakowe pole |
3 komentarze
Bardzo ciekawy przepis ;)
OdpowiedzUsuńJest pyszna, polecam.
UsuńDokładnie tak jak piszesz Agnieszko.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.