Surówka jest mega pyszna i szybko ją zrobicie, potem to już tylko zajadać.
Polecam gorąco po zimowej aurze.
Surówka z czerwonej kapusty.
Składniki:
- 1/4 niedużej główki czerwonej kapusty
- sól morska
- pieprz czarny
- sok z 1/2 cytryny
- 1 mała czarna rzepa
- 1/2 niedużej białej rzodkwi
- 1 małe jabłko
- 2 - 3 łyżki natki pietruszki
- skórka starta z 1 pomarańczy
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki listków majeranku świeżego
Przygotowanie surówki:
- Kapustę poszatkowałam, posoliłam, oprószyłam pieprzem, skropiłam cytryną, wymieszałam i odstawiłam na 15 minut.
- Czarną rzepę obrałam i starłam na tarce o dużych otworach razem z białą rzodkwią i jabłkiem ze skórką.
- Wymieszałam z kapustą, dodałam posiekaną natkę, skórkę z pomarańczy, jogurt i majeranek, wymieszałam i odstawiłam na 15 minut aby smaki się przeniknęły.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Bunkry Hitlera w Gierłoży woj. warmińsko - mazurskie |
2 komentarze
Ciekawa jestem jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńJest pyszna, wystarczy posmakować a juz przepadniesz.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.