Każdy ma swój ulubiony sposób aby jajecznica była najlepsza.
Ja dziś pokażę jak można zrobić puszystą jajecznicę.
Jest delikatna, jak już pisałam puszysta, a z awokado smakuje bajecznie.
Polecam na śniadanie, na dobry początek dnia.
A Wy jaką jajecznicę jadacie?
Jajecznica z awokado i kolendrą.
- 6 jaj
- 100 ml mleka
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 1 łyżka masła
- 1 awokado
- 3 - 4 łyżki listków świeżej kolendry
- Jaja wybiłam do miski i chwilę ubijałam widelcem aby je napowietrzyć.
- Dodałam sól i pieprz, wymieszałam.
- Teraz wlałam mleko i ponownie wymieszałam.
- Na patelni rozgrzałam masło i wylałam masę jajeczną.
- Pozostawiłam ją na kilka minut aż się prawie całkiem ścięła.
- Potem łopatką delikatnie przemieszałam aby się dosmażyła, przełożyłam na talerze.
- Awokado przekroiłam wzdłuż na połowę, wyjęłam pestkę, obrałam ze skórki, pokroiłam na plasterki.
- Awokado ułożyłam na jajecznicy, posypałam listkami kolendry.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Muchomor czerwony |
2 komentarze
Mniami! Super jajeczniczka ;)
OdpowiedzUsuńWarto zjadać na dobry początek dnia.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.