Polecam także na śniadanie, będą znakomite z kubkiem kakao.
Pracy przy nich niewiele a smak wynagradza wszystko.
Racuszki kokosowe.
Składniki:
- 200 ml maślanki
- 1 jajo
- 1 łyżeczka sody
- 5 łyżek z górką mąki kokosowej
- 200 ml mleka
- 4 łyżki z górką mąki orkiszowej jasnej T 630
- miód kasztanowy do podania
- dżem morelowy do podania
- olej do smażenia
Przygotowanie racuszków:
- Mleko wymieszałam z maślanką, dodałam jajo i jeszcze raz wymieszałam.
- Teraz dodałam obie maki i dokładnie mieszałam aby nie było grudek.
- Na rozgrzany olej nakładałam małe porcje masy i smażyłam na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
- Osączałam racuszki na ręczniku papierowym.
- Podałam z miodem kasztanowym i dżemem morelowym.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Dom uzdrowiskowy "Grażyna" w Ciechocinku |
2 komentarze
Mam na nie ochotę, ale czy maślanka, to sie zastanowię.
OdpowiedzUsuńA co w zamian proponujesz? jaki płyn? bo jakiś musi być?
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.