Polecam na śniadanie albo na deser.
Ja podałam z miodem kasztanowym, Wy podajcie swój ulubiony.
Omlet jogurtowy.
Składniki:
- 3 jaja
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka mąki orkiszowej T 630
- 1 łyżka mąki z orzechów arachidowych
- szczypta soli
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 łyżka masła do smażenia
- miód kasztanowy do podania
Przygotowanie omletu:
- Jaja wymieszałam z jogurtem i syropem z agawy.
- Dodałam potem obie mąki, sól i dokładnie wymieszałam.
- Na patelni rozgrzałam masło, wylałam masę i smażyłam na średnim ogniu pod pokrywką tylko z jednej strony.
- Złożyłam a na talerzu podlałam miodem kasztanowym.
- Spód omletu bardzo szybko karmelizuje więc trzeba uważać.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Augustów woj. podlaskie |
2 komentarze
Pyszności na śniadanie <3!
OdpowiedzUsuńLubimy takie śniadania, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.