Miał piękną buraczaną barwę jednak po ugotowaniu trochę stracił swój kolor.
Nie stracił jednak na smaku i obiad wyszedł przepyszny, polecam.
Makaron z pastą brokułowo - orzechową.
Składniki:
- 250 g makaronu tagliatelle z botwiną
- ok. 1 szklanki pasty brokułowo - orzechowej
- listki bazylii
- 1/2 szklanki sera żółtego długodojrzewającego - u mnie z truflami
Przygotowanie makaronu:
- Jak zrobić pastę brokułowo - orzechową znajdziecie pod linkiem.
- Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam.
- Wymieszałam go z pastą, jeśli lubicie więcej to dajcie więcej pasty.
- Na talerzu posypałam serem i listkami bazylii.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zabytkowa Fabryka/Muzeum Warzelni Soli w Ciechocinku |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.