Ja go uwielbiam, czystka a Wy co pijecie do deserów?
Szybko i płynnie deser powstaje i jest przepyszny, warunek: musi być dojrzałe awokado i dojrzałe banany, takie lekko czerniejące, wtedy mają najlepiej przyswajalny cukier.
No to zaczynamy.
Mus z bananów i awokado.
Składniki:
- 3 średnie dojrzałe banany
- 1 dojrzałe awokado Has
- 2 łyżki miodu kasztanowego lub innego ulubionego
- 100 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
- 2 łyżki orzechów włoskich
- 2 łyżki suszonej morwy białej
Przygotowanie musu:
- Awokado obrałam, wyjęłam pestkę, włożyłam do misy malaksera.
- Dodałam dojrzałe obrane banany, miód, mleko i zmiksowałam na gładki mus.
- Można użyć blendera kielichowego, ręcznego, każdy się nada.
- Połowę masy wlałam do pucharków, posypałam morwą i posiekanymi orzechami i wlałam drugą połowę masy bananowej.
- Na wierzchu ułożyłam orzechy i morwę, włożyłam do lodówki na godzinę.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Robinia akacjowa |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.