Zrobiłam pyszny obiad z tego co lubimy, czyli makaron tagliatelle i krewetki, krewetunie, pyszności.
Polecam wszystkim smakoszom krewetek i szparagów a Ci co mówią że nie jedzą niech też spróbują to polubią.
Pyszne danie przed Wami, zapraszam do stołu.
Krewetki, szparagi, tagliatelle.
Składniki:
- 125 g wędzonego boczku
- 300 g surowych krewetek tygrysich
- 250 g zielonych szparagów
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy do smażenia
- 1 czerwona cebula
- skórka otarta z pomarańczy
- sok z pomarańczy
- sól morska
- pieprz czarny
- listki kolendry
- 250 g makaronu tagliatelle
Przygotowanie dania:
- Posiekałam drobno obrany czosnek i czerwoną cebulę.
- Szparagom odłamałam końcówki, zostawiłam główki a resztę pokroiłam na kawałki.
- Boczek pokroiłam w paseczki i wysmażyłam na suchej patelni.
- Jak boczek się podsmażył dodałam oliwę, szparagi, tylko bez główek.
- Obrałam i umyłam krewetki, dodałam na patelnię razem z główkami szparagów.
- Teraz na patelnie wlałam sok z pomarańczy i dodałam skórkę.
- Makaron ugotowałam al'dente i dodałam na patelnię, wymieszałam.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
- Na talerzu posypałam listkami kolendry.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Ciechocinek - plaża |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.