Dip jest bardzo aromatyczny, kremowy, idealny do warzyw, do kanapek lub do jedzenia łyżeczką 😉
Śródziemnomorski dip do warzyw.
Składniki:
- 1 duży słój ciecierzycy - 400 g
- 150 ml oliwy z oliwek
- sól morska
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 łyżeczki kminku
- 2 łyżeczki ostrej papryki
Przygotowanie dipu:
- Ciecierzycę osączyłam z zalewy, przełożyłam do misy malaksera, wlałam oliwę i zmiksowałam na gęste pure.
- Teraz dodałam sól i pieprz oraz kminek i ponownie dokładnie zmiksowałam.
- Przełożyłam do pojemnika, posypałam kminkiem i ostrą papryką, polałam oliwą.
- Wstawiłam do lodówki na 30 minut.
Smacznego.
Przepis z książki Victorii Twead.
"Podróże małe i duże"
Samiec gąsiorka |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.