Według mnie połączenie idealne.
Pamiętajcie jednak aby ryba była świeża w innym wypadku danie nie będzie smaczne.
Polecam gorąco.
Makaron z pstrągiem.
Składniki:
- 1 pstrąg wędzony ok. 250 g
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 nieduży por
- sól morska
- pieprz czarny
- 1/2 pęczka kolendry
- 200 ml śmietanki 30 %
- 200 g makaronu tagliatelle
Przygotowanie dania:
- Pora umyłam, oczyściłam i pokroiłam w plasterki, podsmażyłam na maśle, dodałam śmietankę i gotowałam aż śmietanka zgęstniała.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
- Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam i włożyłam do sosu, wymieszałam.
- Obrałam rybę ze skóry i ości, podzieliłam na kawałki i wymieszałam z makaronem.
- Dodałam posiekaną kolendrę.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Willa Adamów w Ciechocinku |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.