Uważany jest za jednego z 40 najlepszych kucharzy świata.
Syn Greczynki i Egipcjanina z domieszką włoską, wychowany w Australii, szanujący tradycje kulinarne przekazane mu w domu, ale lubiący eksperymenty i otwarty na świat - czego można chcieć więcej od dobrego kucharza?Kilka lat temu na kanale TLC oglądałam namiętnie program znany na całym świecie MasterChef Australia.I ten sympatyczny Greg jakim jest George Calombaris urzekł mnie swoim profesjonalizmem, uśmiechem oraz tym jak robił się czerwony po zjedzeniu czegoś ostrego.
Robiłam kilka potraw inspirując się Jego naukami z MasterClas i byłam nimi zachwycona.
Robiłam kilka potraw inspirując się Jego naukami z MasterClas i byłam nimi zachwycona.
Na blogu ich nie ma, sama jestem zaskoczona, muszę to nadrobić.
Za niedługo zatem spodziewajcie się dań inspirowanych przepisami Georga.
W książce szef wzbogacił kuchnię grecką w ten smaczek....twist!
W książce szef wzbogacił kuchnię grecką w ten smaczek....twist!
Tradycyjne receptury wzbogacił szczyptą nowych smaków!
Takim oto sposobem spróbujesz koktajl baklawa, keftedes z cukinii, jagnięcinę z miso czy arbuza z ouzo.
Czas na wielką, grecką ucztę!
O sobie mówi: „Brak podziałów to właśnie mój kulinarny styl, bo choć szanuję przekazywane z pokolenia na pokolenie przepisy, lubię bawić się formą.”
I tak na bazie przepisów kuchni greckiej George komponuje nowe, pyszne potrawy kuchni śródziemnomorskiej.
Zakochałam się w tej książce, choć momentami czcionkę pisaną jest dość trudno przeczytać.
Tytuł: Kuchnia GreckaAutor: George CalombarisWydawnictwo: PascalRok premiery: 2016stron: 304
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.