Szybkie w wykonaniu, idealne na śniadanie w domu czy do pudełka do pracy, polecam.
Placuszki twarogowe.
Składniki:
- 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 12 g wiórków kokosowych
- 20 g miodu
- 2 jaja
- 280 g twarogu półtłustego
- oliwa do smażenia
- dżem morelowy do podania
Przygotowanie placków:
- Do misy malaksera włożyłam pokruszony twaróg, jaja, mąkę, miód i zmiksowałam na jednolitą masę.
- Teraz dodałam wiórki kokosowe i wymieszałam.
- Na rozgrzanej oliwie smażyłam małe placki na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
- Osączałam placki na ręczniku papierowym.
- Podałam z dżemem morelowym.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Kopciuszek |
2 komentarze
Wyglądają świetnie, jestem ciekawy jak smakują ;)
OdpowiedzUsuńTak jak wyglądają tak smakują, zachęcam do zrobienia.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.