Czasami na ciepło, czasami na zimno, ważne aby były pożywne i smakowały wyśmienicie.
Te dzisiejsze to petarda smaku i aromatu, polecam gorąco tak gorąco jak i te kanapeczki są gorące.
Kanapki na ciepło.
Kanapki na ciepło.
- 1 bagietka
- 50 g serka topionego kremowego eko
- 8 plastrów sera topionego w plastrach cheddar
- 1 awokado
- sos sezamowy
- 8 plastrów salami z papryką
- kolendra do posypania
- Bagietkę - miałam taką długą, przekroiłam na 4 kawałki i każdy wzdłuż na połowę.
- Każdy kawałek posmarowałam serkiem topionym.
- Potem ułożyłam plastry salami i plastry obranego awokado.
- Nakryłam wszystko plastrami sera cheddar.
- Zapiekałam kanapki w piekarniku nagrzanym do 200 C z opcją grzania góra/dół przez 3 - 5 minut.
- Polałam sosem sezamowym.
- Posypałam listkami kolendry i zajadaliśmy.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Cerkiew w Szczytach - Dzięciołowie woj. podlaskie |
2 komentarze
Uwielbiam kanapki, mogłabym je jeść na okrągło.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam:)
Witam w klubie zatem, pozdrawiam Łucjo.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.