Wrzucajcie do środka co Wam w duszy gra lub inspirujcie się moim pomysłem.
Szybko się je przyrządza i potem cieszą brzuchy zjadających.
Idealnie będzie je zabrać także do pracy.
Jajeczne tortille.
Składniki:
- 3 jaja
- 4 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki majonezu
- 1 papryka czerwona
- 8 suszonych pomidorów
- 1/2 ogórka wężowego
- 4 łyżki posiekanego koperku
- sok z cytryny
- duża garść rukoli
- 2 tortille pełnoziarniste
- sól morska
- pieprz
Przygotowanie dania:
- Jaja ugotowałam na twardo, wystudziłam, obrałam i starłam na tarce o grubych oczkach.
- Dodałam do nich musztardę, majonez, sól, pieprz oraz odrobinę soku z cytryny, wymieszałam.
- Do pasty dodałam posiekany koper i posiekane pomidory i dokładnie wymieszałam.
- Ogórka pokroiłam w półplastry a paprykę w paseczki.
- Każdy placek posmarowałam pastą, nałożyłam rukolę i plastry ogórka, paprykę i zwinęłam ciasno w rulon.
- Podałam z ogórkiem kiszonym i pomidorem.
- Pokroiłam rulony w paski 5 cm i gotowe.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Malwy |
6 komentarze
Mniami jajeczne tortille :)
OdpowiedzUsuńPyszne są, polecam na śniadanie czy obiad.
UsuńPotwierdzam, tortille jajeczne są więcej niż pyszne;)
OdpowiedzUsuńPróbowałeś?
UsuńTak, próbowałam;) To zdecydowanie moje klimaty kulinarne:D
UsuńDelektujemy cieszę się a moja pomyłka płci wynika z tego że nie wiem czy Delektujemy to pan czy pani. Pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.