To plastry cytryny w syropie z wanilią.
Jest to dodatek który idealnie pasował mi do naleśników, to był dobry pomysł.
Was także namawiam do zrobienia, a jeśli nie macie cytrynki w syropie, zróbcie sami.
Potem tylko usmażyć naleśniki i śniadanie na stole.
Naleśniki z cytryną.
Składniki: ok. 10 sztuk
Ciasto:
- 150 g serka homogenizowanego naturalnego
- 250 ml mleka
- 2 jaja
- 50 ml wody
- szczypta soli
- 1 łyżka roztopionego masła
- 1 łyżka płynnego miodu
- 200 g mąki pszennej T 650
Do podania:
- cytrynki w syropie z wanilią
Do smażenia:
- masło
Przygotowanie dania:
- Wymieszałam ze sobą serek, jaja, mleko i wodę a także rozpuszczone masło i miód.
- Teraz dodałam mąkę i sól i zmiksowałam.
- Odstawiłam ciasto na 10 minut aby odpoczęło.
- Na patelni rozgrzewałam odrobinkę masła - jak mały paznokieć i smażyłam naleśniki.
- Można smażyć na suchej patelni.
- Podałam złożone w trójkąt, polane syropem z cytryny z wanilią i plastrami cytrynki.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Rynek w Poddębicach woj. łódzkie |
1 komentarze
I??? może czas spróbować Agnieszka.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.