Idealne na śniadanie, idealne do pracy czy szkoły, idealne na deser do kawy czy czystka.
Polecam gorąco, będziecie zachwyceni.
Smażymy?
Placki z bananami i kaszą manną.
Składniki: 8 sztuk
- 1/2 szklanki kaszy manny
- 1/2 szklanki gorącego mleka
- 1 jajo
- 1 rozgnieciony dojrzały banan
- szczypta proszku do pieczenia
- olej do smażenia
- syrop daktylowy do podania
Przygotowanie placków:
- Mleko zagotowałam i gorącym zalałam kaszę mannę, wymieszałam, pozostawiłam na 5 minut.
- Potem do przestudzonej masy dodałam jajo, wymieszałam.
- Na koniec dodałam rozgniecionego banana oraz sól, ponownie dokładnie wymieszałam.
- Na patelni rozgrzałam olej i nakładałam małe porcje ciasta.
- Smażyłam na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
- Osączałam usmażone placuszki na ręczniku papierowym.
- Podałam polane syropem daktylowym.
Smacznego.
Pomysł gdzieś z netu.
"Podróże małe i duże"
Historyczny budynek Poczty Polskiej w Aleksandrowie Kujawskim woj. kujawsko - pomorskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.