Smakuje zawsze dobrze, to jest tylko moja propozycja na wigilię.
Ja taką ugotuję.
Krem z pieczarek.
Składniki:
- 500 g świeżych pieczarek
- 3 średnie ziemniaki
- 2 marchewki
- 3 suszone prawdziwki
- 750 ml bulionu drobiowo - warzywnego
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól morska
- pieprz czarny
- makaron ryżowy do podania
Przygotowanie zupy:
- Namoczyłam prawdziwki w niedużej ilości wrzącej wody na 30 minut.
- Pieczarki pokroiłam w plastry, ziemniaki i marchewkę wyszorowałam i także pokroiłam w kostkę.
- W garnku podgrzałam masło i podsmażyłam na nim pieczarki, aż stały się rumiane.
- Wtedy dodałam ziemniaki i marchewkę, podsmażałam jeszcze 5 minut.
- Dodałam prawdziwki wraz z wodą w której się moczyły.
- Zalałam warzywa bulionem i gotowałam 15 minut aż grzyby i ziemniaki były miękkie.
- Odłożyłam kilka grzybów do dekoracji a resztę zmiksowałam na gładki krem.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
- Makaron ugotowałam al'dente i podałam z kremem.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Pijalnia Wód w Ciechocinku |
1 komentarze
I pożywna, warto sobie zrobić.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.