Sardynki tak podane są chrupiące, pyszne na dwa kęsy, idealne na Sylwestra, karnawał i jeszcze inne przyjęcia.
Idealne na przyjęcie z przyjaciółmi, na spotkania towarzyskie, polecam.
Sardynki - tapas.
Składniki:
- 500 g sardynek - miałam mrożone
- sól morska
- mąka pszenna
- olej do smażenia
- cytryna do podania
Przygotowanie dania:
- Sardynki umyłam, oczyściłam, jak komuś to nie przeszkadza to smażymy całe, ja obrałam.
- Osuszyłam a potem obtoczyłam w mące.
- Smażyłam na oleju z obu stron aż się zarumieniły.
- Potem podałam z cząstkami cytryny, oprószone solą.
Smacznego.
Pomysł na tapas z Hiszpanii.
"Podróże małe i duże"
Parkowy staw w Kiernozi woj. łódzkie |
1 komentarze
Dziękuję, idealne na Sylwestra.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.