Zawsze gdzieś w lodówce zbłąkane bardzo dojrzałe awokado się znajdzie a jak nie to polecam zakupione ułożyć razem z bananami na talerzu i dojrzeje w 24 godziny.
Banany też powinny być dojrzałe/przejrzałe wtedy deser będzie jeszcze zdrowszy.
Polecam nie tylko na deser ale i np. na śniadanie.
Krem z awokado.
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado Hass
- 2 nieduże banany bardzo dojrzałe
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 50 ml mleka
- 2 łyżeczki ekstraktu/proszku z liofilizowanych jagód acai
- 2 łyżki liofilizowanej morwy białej
- 2 łyżki suszonych owoców berberysu
Przygotowanie deseru:
- Awokado obrałam i skropiłam octem, włożyłam do kielicha blendera.
- Dodałam banany i proszek z owoców acai, wlałam mleko i zmiksowałam na gładki krem.
- Dodałam także owoce morwy białej i berberysu, wymieszałam i przełożyłam do szklaneczek.
- Posypałam morwą i berberysem.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Wiewiórka |
1 komentarze
Dziękuję i polecam.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.