U nas śniadania są raz na słodko raz na ostro, lub jaki mamy nastrój.
Takie śniadanie to idealny sposób na wykorzystanie czerstwej chałki czy bagietki, polecam.
Dodatek chili i cynamonu zwiększa metabolizm i rozgrzewa organizm.
Tosty z chili.
- 5 - 6 kromek słodkiej czerstwej bagietki
- 1 jajo
- 250 ml mleka
- 2 - 3 łyżki masła
- 1/2 łyżeczki chili
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- konfitura z wiśni do podania
Przygotowanie tostów:
- Jajo roztrzepałam z chili i cynamonem.
- Mleko wlałam na płaski talerz a bagietkę pokroiłam w plastry.
- Na patelni rozgrzałam masło.
- Każdy kawałek bagietki moczyłam w mleku z obu stron a potem w jaju z obu stron.
- Smażyłam na maśle z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z konfiturą z wiśni.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Żonkile |
2 komentarze
Mega tosty słodko-ostre <3!
OdpowiedzUsuńSą pyszne, warte przygotowania, zachęcam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.