Zakupiłam pstrąga złocistego i stąd mój pomysł aby podać go z ziołami i limonką.
Z pieczonymi ziemniakami smakuje wybornie, polecam.
Pstrąg w ziołach.
Składniki:
- 2 pstrągi złociste
- 4 - 6 plastrów limonki
- kilka gałązek majeranku
- kilka gałązek oregano
- sól morska
- pieprz czarny
- 1 łyżka masła
Przygotowanie pstrągów:
- Ryby umyłam, osuszyłam, osoliłam w środku i oprószyłam pieprzem.
- Nacięłam po skosie skórę pstrągów.
- Limonkę pokroiłam w plastry i powciskałam je do środka ryby, tak samo jak i zioła.
- Po dwie gałązki majeranku i oregano.
- W foremce rozpuściłam masło, ułożyłam pstrągi i piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 C z opcją grzania góra/dół przez 20 - 30 minut.
- Podałam z pieczonymi ziemniakami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Ruiny zamku w Raciążku woj. kujawsko - pomorskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.