Polecam do pieczonych ziemniaków, do sałaty czy na kanapkę.
Będzie wybornie.
Ryba w orzechach.
Składniki:
- 500 g polędwicy z dorsza
- 3 - 4 łyżki mąki z orzechów arachidowych
- 1 jajo
- olej do smażenia
- sól morska
Przygotowanie dania:
- Rybę umyłam i osuszyłam, podzieliłam na kawałki, oprószyłam solą.
- Mąkę z orzechów wysypałam na talerz.
- Jajo roztrzepałam.
- Każdy kawałek ryby obtaczałam ze wszystkich stron w jaju a potem w mące orzechowej.
- Smażyłam na średnim ogniu na złoty kolor ze wszystkich stron.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Besiekierach woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.