Placuszki są puszyste, delikatne i smakują obłędnie.
Myślę że jeśli zapakujecie je do pracy czy szkoły swoim pociechom to buzia się uśmiechnie po otwarciu pudełka z posiłkiem.
Polecam gorąco.
Dyniowy deser.
Składniki:
- 2 jaja
- 250 g pure z dyni
- 1 łyżeczka sody
- 110 g mąki orkiszowej jasnej T 630
- olej do smażenia
- dżem brzoskwiniowy do podania
Przygotowanie placuszków:
- Do miski włożyłam dyniowe pure, dodałam jaja i dokładnie wymieszałam.
- Teraz dodałam mąkę i sodę i jeszcze raz wymieszałam, aby nie było grudek.
- Na rozgrzany olej nakładałam małe porcje masy i smażyłam z obu stron na złoty kolor.
- Potem usmażone placuszki osączałam na ręczniku papierowym.
- Podałam z naszym ulubionym dżemem brzoskwiniowym.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zabytkowe Młyny nad Grabią woj. łódzkie |
2 komentarze
Mniam! Wyglądają bardzo apetycznie! Z chęcią przygotuję!
OdpowiedzUsuńBędzie mi bardzo miło. Potem proszę o zdjęcie jak wyszły.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.