Polecam łososia pacyficznego bo jest przepyszny, delikatny a przyrządza się go w kilka minut aby potem cieszyć się pysznym daniem.
Polecam gorąco.
Łosoś w otrębach.
Składniki:
- ok. 400 g fileta z łososia pacyficznego ze skórą
- 1 jajo
- 50 ml mleka
- sól morska
- pieprz cytrynowy
- 4 - 5 łyżek otrębów pszennych
- cytryna do podania
- olej do smażenia
Przygotowanie dania:
- Łososia umyłam i osuszyłam, pokroiłam w paski.
- Oprószyłam rybę solą i pieprzem od strony bez skóry.
- Jajo rozbełtałam z mlekiem.
- Każdy kawałek ryby zamaczałam w jajku z mlekiem a potem w otrębach.
- Smażyłam kawałki łososia na rozgrzanym tłuszczu dosłownie po 2 minuty z każdej strony.
- Podałam z cząstkami cytryny i pieczonymi ziemniakami.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Tężnie w Ciechocinku |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.