Tak czy siak jest pyszna i warto ją bliżej poznać.
Polecam na obiad, śniadanie, kolację, gdzie tam chcecie.
Kanapka z tortilli.
Składniki:
- 2 tortille pełnoziarniste
- 3 jaja
- awokado Hass
- kilka kropli soku z cytryny
- 3 plastry sera z niebieską pleśnią lub innego ulubionego
- 50 g wędzonego łososia
- 1 łyżka masła
- sól morska
- pieprz czarny
- ogórek konserwowy do podania
Przygotowanie dania:
- 2 jaja roztrzepałam w jednej miseczce z solą i pieprzem.
- 1 jajo roztrzepałam w drugiej miseczce z solą i pieprzem.
- Awokado obrałam i pokroiłam w plastry, skropiłam sokiem z cytryny.
- Na patelnię wielkości mojej tortilli włożyłam masło, rozpuściłam, wlałam 2 jaja i na takie płynne włożyłam placek tortilli.
- Na tortilli ułożyłam porwane kawałki łososia, awokado,
- plastry sera,
- docisnęłam drugim plackiem tortilli.
- Na wierzch wylałam jedno jajo i przykryłam patelnię pokrywką.
- Gotowałam na niedużym ogniu aż spód się zrumienił - jakieś 8 minut.
- Potem przewróciłam przekładańca na drugą stronę i smażyłam aż się przyrumienił.
- Zdjęłam z patelni i pokroiłam w trójkąty.
- Podałam z ogórkiem konserwowym.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Cebulica syberyjska w Parku Klepacza w Łodzi w marcu |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.