My czasami zajadamy takie śniadanko i powiem że jest pysznie, dlatego polecam.
Trzeba mieć dobre jakościowo jaja i pyszny bekon lub boczek świeżo wędzony i śniadanie będzie znakomite.
Śniadanie mistrzów - jaja na bekonie.
Składniki: 2 porcje
- 100 g bekonu lub boczku wędzonego
- 4 jaja
- czerwony pieprz
- sól morska
- garść rukoli
- kiełki kozieradki
Przygotowanie dania:
- Boczek bo taki miałam pokroiłam w cienkie plastry i ułożyłam na suchej patelni.
- Smażyłam aż się wytopił i stał chrupiący.
- Wtedy zlałam nadmiar tłuszczu i na boczku posadziłam jaja, oprószyłam solą i czerwonym pieprzem i smażyłam aż białka się ścięły a żółtko pozostało płynne.
- Podałam z kiełkami kozieradki i rukolą.
Smacznego.
Przepis z kuchni amerykańskiej
"Podróże małe i duże"
Kościół Przemienienia Pańskiego w Staniszowie woj. dolnośląskie |
5 komentarze
Jedno z moich ulubionych śniadań! Kocham!
OdpowiedzUsuńSuper, cieszę się.
UsuńJa nie jem jajek smażonych, natomiast Eryk uwielbia na bekonie, wędzonce. Kilka dni temu wędziliśmy m.in. boczek właśnie do jajecznicy i do ziemniaków pieczonych. Mam zamrożone kurki i jutro zrobię mu z nimi na śniadanie jajecznicę.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam:)
O super, ja to nawet nie mam gdzie uwędzić, nawet jak bym bardzo chciała. Zazdroszczę Ci trochę. Pozdrowienia dla Was.
UsuńAgnieszko to trzeba to zmienić, są pyszne.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.