Ja tak wykorzystałam mini marchewki i gotowane buraczki, wyszła znakomita jarzynka.
Polecam gorąco.
Jarzynka na ostatnią chwilę.
Składniki:
- 1 puszka buraczków gotowanych na parze Bonduelle - 425 ml
- 1 puszka młodych mini marchewek extra drobna Bonduelle - 425 ml
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki listków tymianku
- sól morska
Przygotowanie dania:
- Marchewkę i buraczki osączyłam na sicie.
- Masło rozgrzałam na patelni, dodałam warzywa, skropiłam miodem i podgrzewałam aż warzywa stały się lśniące.
- Posypałam listkami tymianku, posoliłam.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Aleja Sław w Ciechocinku |
3 komentarze
Uwielbiam Twoje wpisy - mocno mnie inspirują do gotowania :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo, miło mi Agato. Szukaj przepisów jakie Ci odpowiadają i gotuj.
UsuńCzas nadrobić zaległości Agnieszko, jest pyszna.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.