Jest ona aromatyczna i idealnie pasuje i do placków tortilli i kiszonej kapusty.
Ja użyłam tutaj kapusty czerwonej natomiast jeśli nie znajdziecie to użyjcie zwykłej.
Jednak z czerwoną to dodatkowo uczta dla oka.
Obiad podano: tortille.
Składniki:
- 5 tortilli pszennych pełnoziarnistych
- 100 g kiszonej czerwonej kapusty
- 10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
- kiełki brokuła
- 2 żółte pomidory
- 150 g pasty paprykowej
Przygotowanie dania:
- Pomidory pokroiłam w plastry.
- Każdy placek tortilli podgrzałam na suchej patelni.
- Potem każdy posmarowałam pasta paprykową, ułożyłam porwane kawałki szynki, kiełki brokuła, plastry pomidorów oraz kapustę kiszoną.
- Każdy placek zwinęłam w rulon i zajadaliśmy.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zwinger - Drezno - Niemcy |
2 komentarze
Mniami ;)
OdpowiedzUsuńCieszę się.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.