Na zdjęciach wyszedł trochę siny a naprawdę był jagodowy, cóż magia zdjęć.
Zapewniam że jest pyszny a że zdrowy to tylko wspomnę.
Borówki są przepyszne a w połączeniu z jagłą smakują wybitnie.
Spróbujcie a nie pożałujecie.
Można go zajadać na śniadanie, na dobry początek dnia, zabrać w pojemniku do pracy czy szkoły, będzie znakomity, a także jako deser.
Budyń z jagły z borówkami.
Składniki: 4 porcje
- 4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 duże lub 3 mniejsze banany
- 3 łyżki syropu klonowego
- 500 ml mleka lub napoju mlecznego
- 300 g borówki amerykańskiej
Do podania:
- groszki czekoladowe
- orzeszki arachidowe
- żurawina
Przygotowanie budyniu:
- Kaszę jaglaną ugotowałam a właściwie trochę przegotowałam, przestudziłam i włożyłam do misy malaksera.
- Dodałam borówki, syrop klonowy, banany oraz mleko i zmiksowałam na gładki i puszysty budyń.
- Przelałam do pucharków, udekorowałam żurawiną, orzeszkami, wcześniej uprażonymi na suchej patelni oraz groszkami czekoladowymi.
- Smakuje na ciepło jak i na zimno wybornie.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Zabytkowa willa Quo Vadis w Ciechocinku |
2 komentarze
Genialny budyń <3!
OdpowiedzUsuńPrawda? polecam wypróbować.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.