Trufla to taki rarytas, który jest całkiem drogi, dlatego chciałam wykorzystać ten grzyb marzeń jak najlepiej.
W prostocie siła, przekonałam się już o tym nie raz, nie dwa i spaghetti wylądowało na naszym talerzu.
Zachęcam do wykorzystania przepisu jeśli tylko trufla wpadnie Wam w ręce.
Makaron z truflami.
Składniki:
- 200 g makaronu spaghetti
- 100 g masła
- 1/2 szklanki wody z gotowania makaronu
- sól morska
- świeżo mielony pieprz czarny
- 2 łyżki trufli w plastrach w oliwie
- 2 - 3 łyżki płatków parmezanu
Przygotowanie dania:
- Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam, zostawiając 1/2 szklanki wody z pod jego gotowania.
- Na patelni rozgrzałam masło i jak się rozpuściło wrzuciłam makaron, mieszając wlewałam wodę.
- Utworzył się emulsyjny sos.
- Posoliłam i oprószyłam pieprzem makaron, wymieszałam.
- Dodałam trufle i ponownie wymieszałam.
- Ułożyłam na talerzach, posypałam płatkami parmezanu.
- Zajadamy.
Smacznego.
Pomysł autorski.
"Podróże małe i duże"
Park Narodowy Galiczica - Macedonia Północna |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.