Chorizo pikantne nadaje daniu charakteru a kremowa dynia jest przepyszna.
Zachęcam do wypróbowania.
Kapusta z dynią i chorizo.
Składniki: 6 porcji
- 1 mała główka kapusty coolwrap
- ok. 700 g dyni piżmowej
- 280 g pikantnego chorizo
- 1 duża czerwona papryka
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 łyżeczka kminku w ziarnkach
- 1 łyżka sosu sriracha
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
- jogurt naturalny do podania
Przygotowanie dania:
- Kapustę poszatkowałam drobno, pokroiłam w kostkę dynię ze skórką.
- Chorizo pokroiłam w plastry, paprykę też w kostkę.
- Na patelni podsmażyłam na maśle klarowanym paprykę, chorizo aż puściło swój paprykowy olej.
- Teraz wrzuciłam kapustę i smażyłam 5 minut.
- Dodałam kawałki dyni, wlałam srirachę i białe wino, dodałam kminek, gotowałam aż dynia zmiękła czyli ok. 15 - 20 minut.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
- Podałam z kleksem jogurtu naturalnego.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Kole woj. wielkopolskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.