Wybieramy ulubioną bułkę, wbijamy jajo i do piekarnika.
W międzyczasie robimy sobie herbatkę, czystek i pyszne jedzenie gotowe.
Zachęcam do wypróbowania.
Sadzone jajo w bułce.
Składniki:
- 1 bułka z ziarnami na zakwasie lub inna ulubiona
- 2 jaja
- 2 łyżeczki bałkańskiej pasty pindzur
- sól morska
- pieprz czarny
- 2 łyżki startego sera Mimolette
- szczypiorek do posypania
- pomidory do podania
Przygotowanie dania:
- Bułkę przekroiłam wzdłuż na połowę.
- Z każdej połówki wydrążyłam miąższ, można go dobrze ugnieść.
- Wnętrze bułki posmarowałam pastą pindzur, posypałam serem i wbiłam do wgłębienia jajo.
- Posoliłam je i oprószyłam pieprzem.
- Ułożyłam połówki bułki na blaszce i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 C z opcją grzania góra/dół.
- Zapiekałam 10 - 15 minut.
- Posypałam szczypiorem, podałam z pomidorami.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek Bolczów woj dolnośląskie |
2 komentarze
Klasyka. Mistrzowskie śniadanie ;)
OdpowiedzUsuńDla mnie mega pyszne.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.