Teraz przepis na jego wykorzystanie, pyszny aromatyczny obiad na stole.
Filety z kurczaka nacięłam wzdłuż robiąc kieszonkę i zapakowałam do środka pindzur, idealne połączenie.
Kuchnia macedońska to jest to, co uwielbiam.
Kurczak z pindzurem.
Składniki:
- 2 filety pojedyncze z kurczaka
- 1/2 szklanki pasty pindzur
- 1 cebula
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 jajo
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego
- 250 ml śmietany kwaśnej 30 %
- sól morska
- pieprz
- 1 łyżeczka igiełek rozmarynu
- oliwa do smażenia
- wykałaczki do spięcia roladek
- ryż do podania
Przygotowanie filetów:
- Filety umyłam i osuszyłam.
- Nacięłam mięso tak aby powstała kieszonka ale nie przecięłam do końca aby pasta nie wyleciała.
- Mięso oprószyłam solą i pieprzem.
- Cebulę drobniutko posiekałam, dodałam pindzur, bułkę tartą i jajo, wymieszałam.
- Farszem napakowałam kieszonki, dość obficie a brzegi spięłam wykałaczką.
- Na rozgrzanej oliwie podsmażyłam mięso z obu stron na złoty kolor.
- Teraz na patelnię wlałam bulion i śmietanę, doprawiłam pieprzem i solą do smaku i dusiłam pod przykryciem 20 minut.
- Podałam z ryżem.
Smacznego.
"Podróże małe i duże"
Czeski Raj przed burzą |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.