Możecie tutaj użyć fasoli białej, jak i czerwonej.
Skórka z cytryny robi tutaj cała robotę, podkręca smak fasoli i bruschetta jest przepyszna.
Kanapki z fasolą.
Składniki:
- 160 g czerwonej fasoli z puszki
- 6 kromek chleba żytniego razowego na zakwasie
- 1 nieduża czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- sok z 1/2 cytryny
- skórka otarta z 1/2 cytryny
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1 - 2 łyżki oliwy
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
Przygotowanie bruschetty:
- Kromki chleba skropiłam oliwą i podpiekłam na patelni, można podpiec w piekarniku.
- Fasolę odcedziłam i przepłukałam na sicie.
- Fasolę włożyłam do miski, dodałam pokrojoną w krążki cebulę, pokrojony w plastry czosnek, skórkę z cytryny i wlałam sok.
- Dodałam także tymianek, sól i pieprz, wlałam oliwę, dokładnie wszystko wymieszałam i nałożyłam na grzanki.
- Zajadamy od razu.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Przez dziurkę od klucza - zamek Trosky - Czechy |
3 komentarze
Pyszności :)
OdpowiedzUsuńMusi byc samczne ;) i zdrowe.
OdpowiedzUsuńaldia spróbuj koniecznie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.