Idealnie nadaje się jako samodzielne danie ale także jako przystawka, dodatek do mięs czy obiadu.
Polecam gorąco do zrobienia.
Sałatka z ogórka.
Składniki:
- 1 mała szalotka
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 awokado Hass
- 1/2 ogórka wężowego
- 2 łyżki oliwy
- 2 - 3 łyżki listków kolendry
- sól morska
- pieprz biały
Przygotowanie sałatki:
- Szalotkę pokroiłam w cieniutkie plastry i zamarynowałam w occie jabłkowym na 15 minut.
- Cienko pokroiłam ogórka w plastry wraz ze skórką.
- Awokado obrałam, wyjęłam pestkę i pokroiłam w plasterki.
- Potem wymieszałam wszystkie składniki, oprószyłam solą i pieprzem białym, oraz skropiłam oliwą, wymieszałam.
- Posypałam listkami kolendry.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Ratusz w Kórniku woj. wielkopolskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.