Warto zając się niedocenianymi burakami bo mają w sobie wiele dobroci.
Buraki w połączeniu z kozią roladką serową to eksplozja smaku.
Naleśniki buraczane z burakami.
Składniki: 10 naleśników
Ciasto:
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka wody
- 1/2 szklanki soku z buraków
- 2 szklanki mąki orkiszowej jasnej T 630
- 2 jaja
- 4 łyżki oleju
- szczypta soli
Nadzienie:
- 80 g rukoli
- 200 g - roladka fromage z koziego sera
- 2 upieczone średnie buraki
- twarożek śmietankowy do smarowania
Przygotowanie ciasta:
- Do miski wlałam wodę, mleko, sok z buraków, olej, wbiłam jaja i wymieszałam.
- Dodałam teraz mąkę i sól, wymieszałam dokładnie aby ciasto było gładkie.
- Odstawiłam na 15 minut aby odpoczęło.
Przygotowanie nadzienia.
- Buraki piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 C, zawinięte w folię aluminiową przez 40 minut.
- Potem wystudziłam, obrałam i pokroiłam w paseczki.
- Roladkę serową pokroiłam w plastry.
Przygotowanie naleśników:
- Usmażyłam 10 naleśników.
- Każdy posmarowałam serkiem śmietankowym, nałożyłam porcje rukoli, sera koziego i buraków i zwinęłam w rulon.
- Przekroiłam po skosie na dwie części.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Gostyninie woj. mazowieckie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.