Lubię oglądać Jego program i często korzystam z pomysłów, są super, polecam.
Pasta smakuje wybornie i mogę ją jeść łyżkami, lub na kanapce, lub na pizzy, jak uważacie, pełna dowolność.
Ta pasta jest naprawdę mega, róbcie koniecznie.
Pasta z selera i pieczarek.
Składniki:
- 1/2 dużego selera
- oliwa czosnkowa do skropienia
- 8 średnich pieczarek
- 1 cebula
- pieprz czarny
- sól morska
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka oleju
- 1 łyżeczka sosu sojowego
Przygotowanie pasty:
- Selera wyszorowałam, pokroiłam w kostkę, włożyłam do foremki, spryskałam oliwą i upiekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 20 minut, potem wystudziłam.
- Pieczarki pokroiłam w kostkę tak samo jak cebulkę.
- Podsmażyłam na patelni na oleju cebulę a potem pieczarki.
- Po usmażeniu przestudziłam i włożyłam wszystko do misy malaksera lub można to zrobić blenderem ręcznym i zmiksowałam całość do ulubionej konsystencji czyli albo całkowita pasta lub z niewielkimi kawałkami.
- Teraz doprawiłam do smaku solą i pieprzem, dodałam sos sojowy oraz majeranek i wymieszałam.
- Gotowe, nie zjedzcie wszystkiego od razu!!!
Smacznego.
Przepis od Tadeusz Müller
"Podróże małe i duże"
Trogir - Chorwacja |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.