Kanapki robi się szybko a smakują wybornie więc warto je przyrządzić.
Kanapki po hiszpańsku.
Składniki: 4 porcje
- 10 kromek pieczywa tostowego pełnoziarnistego
- 100 g szynki Jamon Serrano
- 100 g sera żółtego Manchego w plastrach
- 1/2 szklanki zielonych oliwek
Salsa:
- 2 żółte pomidory
- 2 zielone pomidory
- 1 czerwona cebula
- sól niebieska perska
- pieprz świeżo mielony
Przygotowanie salsy:
- Drobno posiekałam pomidory oraz cebulę, wymieszałam.
- Oprószyłam solą i pieprzem, wymieszałam.
Przygotowanie tostów:
- Kromki chleba podpiekłam na suchej patelni z obu stron.
- Na każdej kromce ułożyłam plaster sera, łyżkę salsy, plaster szynki Jamon Serrano i kilka oliwek.
- Kanapki gotowe.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Platan |
2 komentarze
Poproszę ale bez szynki ;)
OdpowiedzUsuńTo nie będą te same kanapki.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.