Idealne na lato jak i zimę, polecam.
Kanapki z papają.
Składniki:
- ok. 250 g obranej papai
- 1 średnia szalotka
- 1 duży ząbek czosnku
- 3 pomidory polne
- kilka listków bazylii
- sól niebieska perska
- pieprz czarny
- 1 łyżka creme balsamico ciemnego
- 1 bagietka pełnoziarnista z ziarnami
- ok. 130 g rolady koziej z pleśnią
- oliwa czosnkowa do spryskania grzanek
Przygotowanie grzanek:
- Bagietkę pokroiłam w skośne plastry, spryskałam oliwą i podpiekłam na suchej patelni z obu stron.
- Papaję, szalotkę, pomidory, czosnek drobniutko posiekałam.
- Dodałam sól, pieprz, creme balsamico, wymieszałam.
- Ser pokroiłam w paski.
- Na bagietce ułożyłam salsę, na niej kawałki sera i listki porwanej bazylii.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek Biskupów Warmińskich w Reszlu |
3 komentarze
Grzanki wyglądają bardzo apetycznie! Dzięki za fajny przepis - na pewno chętnie z niego skorzystam :)
OdpowiedzUsuńCiesze się że przypadł przepis do gustu.
UsuńWarte zjedzenia.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.