Twaróg i wiśnie to połączenie idealne, warto więc wykorzystać przepis dopóki wiśnie wiszą na drzewach, potem to już tylko mrożone.
Zachęcam do skorzystania z propozycji.
Placki z wiśniami.
Składniki:
- 250 g sera twarogowego półtłustego
- 2 jaja
- 2 łyżki oleju
- 1/3 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej T 630
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka wypestkowanych wiśni
- olej do smażenia
Przygotowanie placków:
- Wypestkowałam wiśnie.
- Twaróg rozkruszyłam w palcach do miski.
- Dodałam jaja, olej, mleko, wymieszałam.
- Teraz dodałam mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszałam.
- Na patelni rozgrzałam odrobinę oleju i nakładałam łyżką niewielkie porcje masy.
- Smażyłam 30 sekund i układałam na wierzchu wypestkowane wiśnie.
- Smażyłam jeszcze minutę i przewracałam na drugą stronę, dosmażałam.
- Podałam z sosem czekoladowym i wiśniami.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Park przydworski w Łaniętach woj. łódzkie |
2 komentarze
Pyszności <3!
OdpowiedzUsuńMiło mi to czytać.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.