Mój organizm lubi ciepłe potrawy, tak samo szybciej napoje organizm ciepłymi napojami niż zimnymi.
Dlatego dziś proponuje ciepłe kanapki.
Przywieźliśmy z gór prawdziwy oscypek i znakomicie tutaj współgra z resztą składników.
Kanapki z oscypkiem.
Składniki: 3 porcje
- 6 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
- 6 jaj przepiórczych lub małych "S"
- 1 awokado
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 2 - 3 łyżki pasty paprykowej
- listki szczawiu krwistego
- sól morska
- pieprz
- oscypek
Przygotowanie kanapek:
- Awokado przekroiłam wzdłuż, wyjęłam pestkę, obrałam ze skórki i pokroiłam w paseczki, skopiłam octem jabłkowym.
- Chleb podpiekłam na suchej patelni, można w tosterze albo w piekarniku.
- Podpieczony chleb posmarowałam pastą paprykową.
- Oscypka pokroiłam w plastry i ułożyłam na podpieczonych tostach.
- Jaja usmażyłam na sadzone na suchej patelni, posoliłam i oprószyłam pieprzem.
- Jajo ułożyłam na wierzchu kanapki, dodałam listki szczawiku.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Kasztany jadalne |
3 komentarze
Super zdrowe tościki z rozpływającym się jajkiem ;)
OdpowiedzUsuńPrawda że pyszota? Pozdarwiam.
UsuńPolecam Agnieszko.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.