Poszłam do sklepu który mam pod domem i zakupiłam jeszcze jednego aby zrobić tę pyszną pastę.
Idealna do chleba, idealna do warzyw, w pojemniczku do pracy czy szkoły.
Ma mnóstwo kwasów omega 3, odpowiedzialnych za naszą odporność i zdrowie, warto zajadać takie pasty.
Pasta na zdrowie.
Składniki:
- 1 duży wędzony pstrąg
- 2 nieduże awokado Hass
- sok z 1 cytryny
- 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
- 2 ząbki czosnku
Do podania:
- pieczywo chrupkie
- rzodkiewki
- listki kolendry
- kawałki wędzonego pstrąga
Przygotowanie pasty:
- Awokado obrałam, wyjęłam pestkę i wrzuciłam do misy malaksera.
- Dodałam kawałki obranego, wędzonego pstrąga.
- Można zostawić kilka kawałków do podania na chlebie.
- Do misy wrzuciłam także posiekany czosnek i wlałam sok z cytryny.
- Zmiksowałam całość na gładką lub mniej gładką pastę, jeśli lubicie kawałki.
- Doprawiłam do smaku pieprzem cytrynowym.
- Podałam na chrupkim, żytnim pieczywie z plasterkami rzodkiewki, kawałkami ryby, posypane kolendrą.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Jezioro Ochrydzkie w Macedonii Północnej |
7 komentarze
Idealny dodatek do kanapek! Muszę przygotować! Mniam! :)
OdpowiedzUsuńBardzo gorąco polecam.
UsuńPstrąga bardzo lubię, jednak z awokado jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńTo połączenie idealne, dzięki niemu pasta jest kremowa i pyszna.
UsuńDziękuję,polecam gorąco.
OdpowiedzUsuńLekkie kanapeczki z pyszną pastą ! ^^
OdpowiedzUsuńTo prawda, smakują super.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.