Takie kaszotto to i odżywi i pożywi i jeszcze wywoła uśmiech na twarzy, jest po prostu pyszne.
Pracy przy nim mało więc odważcie się i ugotujcie a potem cieszcie się pysznym daniem.
Zaczynamy?
Botwinkowe kaszotto.
Składniki:
- 3 dymki ze szczypiorem
- 2 białe papryki
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 pęczek botwinki
- 1/2 szklanki kaszy gryczanej niepalonej
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- sól morska
- pieprz czarny
Przygotowanie kaszotta:
- Papryki pokroiłam w paski, dymkę wraz ze szczypiorem w plastry.
- Botwinę umyłam i osuszyłam, razem z buraczkami drobno posiekałam.
- Na patelni rozgrzałam masło, podsmażyłam dymkę i papryki.
- Dodałam teraz botwinę i smażyłam 5 minut.
- Teraz wsypałam kaszę, wlałam bulion i pod przykryciem gotowałam 15 minut aż kasza wchłonęłam cały bulion.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Rzeka Utrata w Żelazowej Woli |
3 komentarze
Bardzo lubię botwinkę. Fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, jak ktoś lubi botwinkę to zawsze i wszędzie odnajdzie jej miejsce w potrawie. Polecam gorąco.
UsuńSmacznie i tak też smakuje, Aga zachęcam do zrobienia.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.