Szybkie w wykonaniu, aromatyczne, małe grzanki idealnie nasycą organizm, polecam.
Małe kanapki z jajem.
Składniki:
- bagietka razowa na grzanki
- 4 jaja
- szczypta soli
- 1 łyżka masła klarowanego
- 100 g wędzonego łososia
- koperek
- 1 i 1/2 łyżki musztardy truflowej
- 1 i 1/2 łyżki majonezu
Przygotowanie grzanek:
- Na patelni rozgrzałam masło i wlałam roztrzepane jaja, posoliłam i ścięłam jaja, potem widelcem je rozgniotłam.
- Dodałam majonez i musztardę, wymieszałam.
- Bagietkę pokroiłam na grzanki i podpiekłam na suchej patelni z obu stron.
- Na każdy kawałek grzanki nałożyłam pastę jajeczną, plaster porwanego łososia, koperek.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Drewniany kościół w Dobroniu woj łódzkie |
3 komentarze
Częstuj się proszę a potem tez zrób dla bliskich.
OdpowiedzUsuńIdealne śniadanie ;)
OdpowiedzUsuńTak, jest pysznie na początek dnia.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.