Jak przyrządzić obłędną w smaku ośmiornicę już Wam pisałam, jednak przy jej gotowaniu pozostaje wyśmienity bulion i z niego dziś pokażę jak przygotować zupę.
Zupa jest prosta w wykonaniu o ile wcześniej ugotujemy bulion.
Zupa z ośmiornicy.
Składniki:
- 350 ml bulionu z ośmiornicy
- 350 ml wrzącej wody
- 150 g makaronu wstążki
- 1 łyżeczka pieprzu czerwonego
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
- 1 - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól morska do smaku
Przygotowanie zupy:
- Przecedzony z gotowania ośmiornicy bulion wlałam do garnka, dodałam wrzącą wodę, szczyptę soli, postawiłam garnek na ogniu.
- Wrzuciłam do środka makaron i gotowałam aż stał się al'dente.
- Przelałam zupę na talerze, posypałam czerwonym pieprzem i natką pietruszki, skropiłam oliwą.
Smacznego.
Przepis Jamie Oliver.
"Podróże małe i duże"
Królowa róża |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.