Użyłam tutaj serka wiśniowego i to był pomysł idealny.
Deser jest delikatny i kremowy a orzeszki fajnie chrupią, polecam.
Deser w pucharku.
Składniki: 4 sztuki
- 100 g białej czekolady
- 300 g serka homogenizowanego wiśniowego
- 250 g śmietanki 30 %
- 6 - 8 sztuk długich biszkoptów
- ok. 2 łyżek karobu
- 1/2 szklanki orzeszków arachidowych
- 3 - 4 łyżki groszków czekoladowych
Przygotowanie serniczków:
- Śmietanę ubiłam na gęsty krem.
- Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, przestudziłam.
- Wymieszałam razem serek, śmietankę i czekoladę.
- Układałam w pucharkach warstwami: 1 - 2 łyżki masy serowej, pokruszone biszkopty, orzeszki, przesypałam karobem, masa serowa, połamane biszkopty, orzeszki, masa serowa, orzeszki, posypałam karobem, reszta masy serowej i na wierzchu groszki czekoladowe.
- Wstawiłam do lodówki do stężenia na kilka godzin, wtedy też zmiękną biszkopty.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Park Narodowy Galiczica - Macedonia Północna |
5 komentarze
Miło mi.
OdpowiedzUsuńMniam! Pyszności ^^
OdpowiedzUsuńTak, tak, to jest pyszne.
UsuńPrzy takich pysznościach, które tutaj serwujesz, raz dwa była bym kwadratowa.
OdpowiedzUsuńPorcja tego deseru ma nie więcej kalorii niż niejeden kawał ciasta, więc szybko spalisz.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.