Porzeczki pyszne i pachnące, borówki chrupią pod zębem, cynamon pięknie wszystko aromatyzuje.
Zapraszam na zwykły, niezwykły deser.
Kisiel porzeczkowy.
Składniki:
- 200 g owoców białej porzeczki
- 2 - 3 łyżki miodu
- 2 - 3 łyżki borówki amerykańskiej
- 1 laska cynamonu
- 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
- 500 ml wody
Przygotowanie kisielu:
- Porzeczki umyłam, przebrałam i zalałam wodą w rondelku.
- Gotowałam minutę, razem z laską cynamonu.
- Mąkę rozprowadziłam kilkoma łyżkami wody i wlałam na gotujący kompot porzeczkowy.
- Gotowałam aż masa zgęstniała.
- Po zdjęciu z ognia dodałam miód, wymieszałam, przelałam do szklaneczek, wsypałam borówki.
- Pyszny ciepły, wspaniały zimny.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Staw przy Pałacu na Wodzie w Staniszowie woj. dolnośląskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.